Grote verschillen in prijs en kwaliteit bij schermreparatie

Twijfelt u wel eens of u uw smartphone scherm reparatie door een officiële Apple Store laat uitvoeren of bij een reparateur in de buurt? Radar heeft hier onderzoek naar gedaan en het blijkt dat dit zeker uit maakt, zowel voor de kwaliteit als prijs. Het blijkt dat de verschillen in reparatiekosten tussen de winkels erg uiteenlopen. Om welk type telefoon het gaat maakt hierin niet uit.

Zo heeft Radar scherm reparaties van verschillende toestellen onderzocht bij verschillende winkels. Bijvoorbeeld een schermreparatie van de iPhone 5C. Deze kost bij een officiële Amac store €161,10 en bij een andere reparatie winkel kost deze €59,-. Het enige verschil is dat er bij de Amac reparatie een origineel Apple scherm wordt gebruikt. En bij de andere reparatie geen origineel Apple scherm maar een zogeheten ‘A-kwaliteit-scherm’. Bij de merken Samsung en Huawei zijn de schermen in officiële winkels relatief goedkopen, dit omdat zij goedkoper kunnen inkopen.

Maar waarom zit er een verschil in de kosten? Radar heeft deze vragen aan David Lemereis van de techwebsite Bright gesteld en hij geeft aan dat winkels geen originele Apple schermen kunnen verkopen, alleen Apple gecertificeerde winkels mogen dit. Dit omdat Apple hun reparatieservice en onderdelen heel goed afschermt. Het verschil in prijzen zit hem dus in het gebruik van originele en niet originele schermen. Wanneer u in het bezit bent van een ouder toestel is het geen probleem om voor een niet origineel scherm te kiezen. Dit omdat het verschil in kwaliteit niet snel te merken is en de garantie vaak al verlopen.

Meer informatie over dit onderzoek kunt u vinden bij Radar.

2018-03-01T10:48:40+02:00 oktober 30th, 2017|Anyfix|0 reacties

Laat een reactie achter